09:02:0727 Temmuz, 2024
Ä°stanbul 27 Hafif yağmur
10 Mayıs 2024 02:38

FETÖ İLE İLTİSAKLI SOSYAL MEDYA TETİKÇİLERİ YENİ OPERASYON PEŞİNDE

Sosyal medya hesapları üzerinden tetikçilik yaparak hedef alınan isimlere yönelik operasyonlara girişen Kacsaatolduson, Ankarakuşu gibi hesaplar yalan ve iftira dolu paylaşımlarına devam ediyor.

FETÖ İLE İLTİSAKLI SOSYAL MEDYA TETİKÇİLERİ YENİ OPERASYON PEŞİNDE

Ağırlıklı olarak X platfarmunu kullanan FETÖ destekli tetikçiler son olarak Türkiye'yi sarsan Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur'un Oğuz Murat Acı’ya aracıyla çarparak ölümüne neden olan olay üzerinden kurdukları kumpasla kendilerini gösterdiler.

Operasyon hesabı Ankara Kuşu, Timur Cihantimur olayını Serhat ve Berat Albayrak’a bağlamak için yalan ve algılarla dolu bir paylaşımda bulundu.

Timur Cihantimur olayında, Serhat Albayrak’ın yönettiği Sabah, A Haber ve Takvim gazetesinin olayı ilk gündeme getiren ve konunun hiçbir şekilde peşini bırakmayan medya kuruluşları olduğu ise açık ve net bir şekilde ortadayken bu operasyonu kimlerin yönettiği ise merak konusu oldu.

Ankara Kuşu isimli operasyon hesabını kullanan Oktay Yaşar, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye yönelik kaset kumpası soruşturmasında gözaltına alınmıştı.

EŞİNİN DEMOKRAT PARTİ KADIN KOLLARI BAŞKANI OLDUĞU ORTAYA ÇIKMIŞTI

Kaset kumpası soruşturmasında gözaltına alınan Oktay Yaşar'ın eşi Fatma Yavuz'un Demokrat Parti Kadın Kolları Başkanı olduğu haberinin ortaya çıkmasının ardından Yavuz görevinden istifa etiğini duyurmuştu.

OKTAY YAŞAR'IN ADI FOY TOKEN DOLANDIRICILIĞI İLE ANILMIŞTI

FETÖ propagandasından yargılanan ve sosyal medyada 'Ankara Kuşu' ismiyle bilinen Oktay Yaşar tarafından kurulan Foy Token'le 16 milyon TL'lik vurgun yapıldığı iddia edilmişti. Foy Token, aralarında muhalif gazetecilerin ve CHP'ye yakın isimlerin de olduğu birçok kişi tarafından sosyal medyada parlatılmıştı.

Adı kumpas davalarında geçen Oktay Yaşar’ın evinde 


- 3 milyon TL

- 450 bin Dolar

- 250 bin Euro

- 8 kilo altın çıkmıştı.

Yine sosyal medyada operasyon hesaplarından biri olan Kacsaatolduson isimli hesabın da FETÖ ile ilişkisi ortaya çıkmıştı.

FETÖ'NÜN OPERASYON HESABI OLDUĞUNU İTİRAF ETMİŞTİ

FETÖ'nün operasyon hesabı olarak bilinen Kacsaatolduson hesabını kullanan adminlerden biri Gaziantep’te yakalanmış hesabın FETÖ’nün emir komuta zinciri içinde çalıştığını itiraf etmişti.

Yılmaz, '@kacsaatolduson' isimli Twitter hesabının, FETÖ'nün talimatları yönünde hükümeti yıpratmak amacıyla faaliyet yürüttüğünü anlatarak, firari Zafer kod adlı Abdullah Purtaş’ın da aralarında bulunduğu 3 kişinin yönettiğini açıklamıştı.


'GEREKİRSE TAKİPÇİ SATIN ALIN'

Daha önce başka bir FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanıp, tahliye edilen Yılmaz, örgütün talimatıyla çok sayıda sosyal medya hesabı açarak algı yönetimi yaptıklarını itiraf etti. Hüseyin Yılmaz, "Amaç sosyal medyada algıyı yönetmekti. Bu anlamda herkese partili, solcu, sağcı, dindar, hesap açma talimatı verildi. Her ay bunun değerlendirmesi yapıldı. Sağcı hesap açılmasının sebebi milliyetçi kesimi, solcu hesap açılmasının amacı solcu kesimi, dindar hesap açılmasının amacı dini kesimi sayfa etrafında toparlayarak, onların görüşleri doğrultusunda algı yaratıp, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümetine karşı antipati oluşturarak oy kaybı sağlamak, seçilmiş hükümeti yıpratmaktır. Takipçi sayısının artırılması için gerekirse takipçi satın alınması söylendi. Bu yapıda büyük bölgeler küçük bölgeleri, küçük bölgeler de illeri takip ediyordu. En tepede Türkiye sorumlusu vardı" şeklinde ifade vermişti.